Odabrani učenički radovi za Državni turnir mladih prirodoslovaca 2015.

Čestitamo svima koji su prošli te se nadamo zanimljivim prezentacijama. Dozvoljeno je dorađivati rad do Državnog turnira te popraviti ono što su recenzenti zamjerili. Tijekom dana će svima koji su prošli biti poslane i detaljnije upute.

Sistem pozivanja je sljedeći: problemi su podijeljeni na skupine: astronomija, biologija, fizika, kemija, psihologija, tehnika te je iz svake skupine je pozvan najbolji učeni. Ostala mjesta su popunjena po bodovima, neovisno o području. Pozvano je 13 učenika jer dvoje dijeli mjesto. Navedeni poredak je abecednim redosljedom, a ne po bodovima.

Na žalost, nisu svi mogli proći. To ne znači da su ti radovi bezvrijedni, već da im nedostaju određeni elementi istraživačkog rada, najčešće kvalitetno odrađen eksperiment. Stoga će tijekom dana svi dobiti recenzije, koje će razjasniti samo bodovanje, ali i pomoći da poboljšate svoje radove.

Usprkos neprolasku na državni turnir, trud i vrijeme uloženi u ove radove nisu bačeni u vjetar, jer su učenici tijekom izrade svojih radova zasigurno mnogo naučili i otkrili. Želimo da se ovime ne obeshrabre, već se nadamo da su ovi radovi tek početak njihovog istraživačkog rada. To uključuje i buduće turnire, na kojima će im iskustvo s ovog turnira te povratne informacije o njihovom radu biti od velike koristi.

Sve koji su poslali radove pozivamo da, vodeći se smjernicama koje su im dali recenzenti, dorade svoje radove i pošalju do 1. lipnja. Uz suglasnost učenika i mentora, najbolje od dorađenih radova bismo skupili u zbornik i objavili na službenim stranicama Turnira, kao primjer za izradu pisanog rada.

Rb.

Ime

Prezime Problem Mjesto Mentor
1 Tibor Basletić Požar 14. Galton box Zagreb Katarina Škunca
2 Luka Bulić Bračulj 6. Disappearing ink Split Renata Silić
3 Bruno Golik 17. Starch monsters Varaždin Slavica Novotni
4 Lucija Hadrović-Pavišić 17. Starch monsters Rijeka Marina Lorber-Božanić
5 Sanja Kelemen 9. Distances in open space Slatina Sanela Jukić
6 Matija Martinčić 11. Puzzle in a beaker Zagreb Marijana Žgela
7 Alanis Mirko 7. Pancakes Trviž David Jelenković
8 Lukas Novak 8. Library Brdovečki Vladimir Novaković
9 Luka Pejić 9. Distances in open space Rijeka Ljerka Herceg
10 Klara Stojčević 14. Galton box Požega Magdalena Srdarević
11 Magda Topić 11. Puzzle in a beaker Pregrada Božica Novak
12 Fran Žužić 11. Puzzle in a beaker Zagreb Marijana Bastić
13 Nikola Urh 12. Structure of a hair Čabar Sanja Janeš

Turnir će se održati u Zagrebu 28.3.2015. u prostorima Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Unska 3, 10 000 Zagreb s početkom u 12 sati.

Detaljne upute o rasporedu te izgledu natjecanja natjecateljima će biti poslane emailom, te će biti objavljene na službenim stranicama natjecanja www.iynt.icm.hr, ovdje i na facebook stranicama Istraživačkog centra mladih.

Sretno svima na Državnom turniru, ali i u daljnjem istraživačkom radu! 🙂